MOOY: Inovativní cesta, jak bydlet ve vlastním nebo získat peníze, když už nemovitost máte

MOOY: Inovativní cesta, jak bydlet ve vlastním nebo získat peníze, když už nemovitost máte

Tisková zpráva

29.1.2024 - Představte si dva scénáře. Máte vyhlédnutou nemovitost, potřebujete ji koupit s pomocí hypotéky, ale z nějakého důvodu vám teď banka úvěr nepřidělí. Nebo už nemovitost vlastníte a potřebujete za ni získat rychle peníze, abyste vyřešili třeba dědictví v rodině, rozvod, nákup jiné nemovitosti nebo rozjeli podnikání, ale zároveň si dům či byt chcete nechat nebo ho nechcete prodávat pod tlakem a pod cenou. Obě tyto situace vyřešíte s MOOY, platformou postavenou na osvědčeném modelu, který funguje v zahraničí už desítky let.

Název MOOY vypadá na první pohled možná zvláštně, ale když vám řekneme, že se to čte [můj], tak jsme hned u toho, s čím tato platforma pomáhá. Pokud vám to v bance nevyjde s hypotékou, tak přesto budete moct říct o vyhlédnutém domě nebo bytě – ten je můj.

A stejně se MOOY hodí, když třeba v náročné životní situaci, jako je rozvod, vypořádání dědictví nebo potíže se splácením hypotéky, potřebujete dostat za vaši nemovitost rychle peníze, ale zájemci vás tlačí do nevýhodného prodeje pod cenou. Díky MOOY získáte peníze i čas, abyste situaci zvládli vyřešit a případně nemovitost prodali za férovou cenu.

Jak MOOY funguje?

V první případě MOOY vámi vyhlédnutou nemovitost koupí místo vás, sepíše s vámi nájemní smlouvu a vy se můžete nastěhovat. Zatímco bydlíte, platíte předem sjednaný nájem. Když to konečně klapne v bance s hypotékou nebo se vám podaří získat vlastní peníze jiným způsobem, tak si od MOOY koupíte nemovitost za předem domluvenou cenu a už je jen čistě vaše.

V případě, že potřebujete využít peníze za svou nemovitost k vyřešení složité životní situace, dokáže ji od vás MOOY koupit za částku, díky které dáte své záležitosti do pořádku. Nemovitost můžete dál využívat a zase platíte dopředu sjednaný nájem. Za podmínek, které znáte dopředu, si následně můžete nemovitost odkoupit zpět nebo najít v klidu kupce, s nímž se domluvíte na rozumné ceně.

Mooy

Pronájmem k vlastnictví – osvědčený koncept ze zahraničí

I když jsme to trochu zjednodušili, tak nejsme vůbec daleko od pravdy. Skutečně to funguje v principu takto jednoduše. Nejsou v tom žádné skryté háčky. Vše máte černé na bílém dopředu napsané ve smlouvě. Nemovitost si můžete odkoupit zpět do vlastnictví kdykoliv, můžete rovněž od smlouvy odstoupit.

Koncept "Rent to own", tedy od "pronájmu k vlastnictví" je v zahraničí zcela běžným a MOOY ho nyní přináší i na český trh. Děje se tak v době, kdy je v České republice dostupnost bydlení jedna z nejhorších v Evropské unii. Ceny nemovitostí rostly podstatně rychleji než příjmy obyvatel. Dosáhnout v bance na hypotéku se navíc stalo pro velkou část lidí nedosažitelným cílem. Stejně tak se po výrazném růstu úrokových sazeb a refixaci hypoték dostala řada klientů do problémů se splácením hypotéky. To jsou všechno situace, které dokáže MOOY elegantně vyřešit.

Zázemí jedničky na hypotečním trhu

MOOY pomáhá přímo klientům, ale je i řešením pro finanční poradce, kteří naším prostřednictvím získají užitečný nástroj, jak pomoci klientům v různých životních situacích. Realitním makléřům MOOY pomáhá dokončit složitější obchody, kdy kupujícímu selže financování nebo je obchod podmíněn jiným prodejem, který se pod časovým tlakem nedaří realizovat.

Podobný projekt by nebylo možné dělat bez silného zázemí. MOOY je proto společným projektem BO! Holdingu a.s. a Broker Trustu, a.s., největšího zprostředkovatele hypotečních úvěrů na českém trhu. Za projektem stojí profesionálové s letitými zkušenostmi ze světa realit, finančního poradenství, bankovnictví a managementu.

Pro více informací navštivte www.mooy.cz nebo kontaktujte zástupce MOOY na info@mooy.cz; +420 724 231 131.

odebírat zprávy