5+1 výhod novostaveb: Proč se vyplatí koupit zbrusu nový byt?

5+1 výhod novostaveb: Proč se vyplatí koupit zbrusu nový byt?

18.12.2023 - V dnešní době se stále více lidí rozhoduje pro nákup novostaveb, a to s dobrým důvodem. Jak uvádí realitní expert Dominik Ženatý z DOMA realitních makléřů, investice do novostaveb nabízí řadu výhod, které převyšují cenový rozdíl oproti starším nemovitostem.

Bez úprav a oprav

Jedním z klíčových argumentů pro nákup novostavby je fakt, že nové nemovitosti poskytují okamžité bezproblémové bydlení bez nutnosti stavebních zásahů. „Když si vyberete kvalitního developera s dobrými referencemi, můžete očekávat, že váš byt vydrží 25 až 30 let bez potřeby stavebních oprav. To je výrazný rozdíl oproti starším bytům, kde se často setkáváme s výměnou oken, stupaček nebo rekonstrukcí jádra,“ uvádí Dominik Ženatý, ředitel brněnské realitní kanceláře DOMA realitní makléři.

Výhodná investice

Novostavby přinášejí výhodu také z investičního hlediska. I když může být pořizovací cena vyšší než u starších bytů, novostavby se rychleji zhodnocují, a to bez nákladů na nezbytné opravy a údržbu. Novostavby rostou podle Dominika Ženatého na hodnotě stejně jako starší nemovitosti, ale jejich majitelé nemusí platit za běžné opravy a opotřebení. To vytváří finanční rezervu, kterou mohou využít na případné budoucí rekonstrukce.

Nízké provozní náklady

Další výhodou novostaveb jsou nízké náklady na provoz bytu. Moderní materiály a technologie, které kvalitní developeři využívají, umožňují snížit energetickou náročnost nových bytů. To se projevuje v polovičních nákladech na provoz ve srovnání se staršími nemovitostmi.

Moderní dispozice

Také dispozice novostaveb odpovídají aktuálním potřebám a preferencím dnešního člověka či rodiny. Ať už se to týká vnitřního uspořádání místností, velikosti pokojů, úložných prostor, nebo třeba počtu zásuvek v bytě. Novostavby se přizpůsobují modernímu bydlení po všech stránkách.

Možné klientské změny

Standardem při koupi novostavby je také možnost klientských změn. „V některých novostavbách můžete ještě před dokončením stavby ovlivnit výběr materiálů, barev a vybavení. Typicky se jedná o podlahy, dveře, obklady a zařizovací předměty v koupelně a další,“ vysvětluje Dominik Ženatý. To vám umožní přizpůsobit byt vlastním představám.

Jednoduché vybavení

Díky modernímu pojetí novostaveb je také velmi snadné zařídit jejich interiér. Dnes existuje řada moderních e-shopů s nábytkem a dekoracemi. Některé z nich nabízejí kompletní přehled o aktuálních trendech a cenách, což vám usnadní výběr a nákup vybavení.

Pořízení novostavby je zkrátka investicí do budoucnosti, která přináší bezstarostné bydlení, finanční stabilitu a možnost vytvořit si prostor přesně podle vašich představ.

Zaujalo vás téma? Doporučujeme:

Než se nastěhujete do novostavby prověřte si několik věcíNež se nastěhujete do novostavby prověřte si několik věcí







Při koupi nemovitosti přímo od developera můžete ušetřitPři koupi nemovitosti přímo od developera můžete ušetřit







Bydlení v přízemí – pro koho a proč je výhodné a na co si dát pozorBydlení v přízemí – pro koho a proč je výhodné a na co si dát pozor







Za skrytou vadu nemovitosti lze považovat i hlukZa skrytou vadu nemovitosti lze považovat i hluk







Na co nezapomenout při koupi nového bytuNa co nezapomenout při koupi nového bytu





 

Lucie Hušková

odebírat zprávy