Moderní realitní makléř musí jít s dobou

Moderní realitní makléř musí jít s dobou

Tisková zpráva

7.12.2023 - Nepoužíváte e-mail a nemáte vlastní webovou stránku? Fotíte nemovitost k prodeji starým analogovým fotoaparátem? Ukážete klientovi na první schůzce album s vytištěnými fotografiemi vámi nabízených nemovitostí, aby si mohl vybrat, kam ho vezmete na prohlídku?

Určitě ne! To byste váš realitní byznys už dávno zabalili a dělali něco jiného. Moderní realitní makléř musí jít s dobou. Nejen proto, že si to žádá klient, ale také proto, že mu to usnadňuje práci, šetří čas a peníze a v konečném důsledku mu to umožní uskutečnit více zajímavých obchodů a projektů.

Dnes si makléř skoro ani nedokáže představit, že by neměl vlastní webovou stránku a neinzeroval nemovitosti k prodeji na online realitních portálech, kde si jeho nabídka najde své zájemce. Anebo že by on sám nebo ve spolupráci s profesionálním fotografem fotili nemovitost a natáčeli video jinak než v digitálním formátu. To vše má svůj význam a moderní makléř ví, že takto to prostě dává smysl.

Jak na to jdou ti nejúspěšnější?

Nejúspěšnější moderní makléři jsou vždy o krok dále před ostatními. Využívají chytré informační systémy a online nástroje, asistentky a externí spolupracovníky, vytvářejí a využívají komunity a sítě kontaktů. Protože to vše jim umožňuje minimalizovat čas věnovaný neproduktivním činnostem a nudné administrativě, a naopak mít možnost věnovat více času dělání obchodu, navazování kontaktů, komunikaci s klienty a partnery, vytváření zajímavých projektů a budování svého dobrého jména na trhu.

Tipy pro inovativní makléře

Tip #1 – Neztrácejte čas shromažďováním podkladů k nemovitostem

Tak snadno a rychle, jako si můžete například prověřit všechny dostupné informace o ojetém automobilu, získáte u společnosti NEMO Report na pár kliknutí potřebné informace a podklady ke konkrétní nemovitosti. Nemusíte tedy zbytečně dlouho sedět u počítače a z několika různých zdrojů stahovat potřebné podklady k nemovitosti, o kterou se zajímáte.

Služba NEMO Report je v současné době nejoblíbenějším a nejčastěji využívaným online nástrojem pro komplexní prověřování domů, bytů a pozemků v celé České republice. NEMO Report má přístup k více než 1 miliardě dat o nemovitostech: informace z katastru, LV, právní a jiná omezení, exekuční a insolvenční rejstřík, povodňové riziko, občanská vybavenost, hluková zátěž, radonový index, územní plán, inženýrské sítě, přístup k nemovitosti z veřejné komunikace, prověření černých staveb a jiné informace. Můžete si vybrat, které informace potřebujete a téměř okamžitě je máte k dispozici v přehledném formátu, který si můžete zobrazit online, vytisknout nebo poslat klientovi či kolegovi.

Pokud si nechcete namixovat specifický koktejl potřebných informací, můžete si v nabídce NEMO Reportu jedním kliknutím vybrat některý z přednastavených ucelených reportů. Jan Záhora, zakladatel NEMO Reportu, říká: "Umožňujeme spolupracujícím realitním makléřům ušetřit více než 10 hodin měsíčně, zbavit se nudné administrativy a soustředit se na obchod či jiné produktivní činnosti."

Tip #2 – Nenechte se brzdit tím, co za vás může udělat někdo jiný

Vy jste pro klienta hlavní a zastřešující osobou, vy máte jeho důvěru a vy máte jasno v tom, co pro klienta chcete či nechcete udělat. V některých obchodech nastávají situace, jenž uskutečnění obchodu oddalují či brzdí.

Například stavební pozemek je pro jednoho klienta příliš velký, ale dává smysl ho rozparcelovat na několik menších pozemků. Anebo u rodinného domu je terasa nebo pergola, které nejsou zapsané v katastru nemovitostí a je potřeba tyto stavby legalizovat dříve, než si klient požádá o hypotéku. Ale kdo to spolehlivě a rychle zařídí? Už jen představa, že byste všechny tyto věci měli zajišťovat vy osobně, vám způsobuje vrásky na čele?

V takovém případě je tu elegantní řešení – delegujte tyto úkoly odborníkům, kteří to umí a kteří to udělají za vás. Ale kde takového odborníka rychle najít? A bude mít čas na tuto zakázku? I tyto záležitosti jsou hravě řešitelné. Nelamte si s tím hlavu a rovnou zadejte vaši poptávku na konkrétní službu přes online fomulář na www.nemoreport.cz/kontakt.

Ať již potřebujete geodeta, právníka, odhadce či soudního znalce, projektanta či architekta, technického inspektora, stavební dozor nebo jiného odborníka, to vše stačí jen delegovat a pracovníci NEMO Reportu pro vás tyto služby zajistí a vy budete informováni o postupu řešení.

Tip #3 – Netiskněte, neposílejte poštou, neskenujte, digitalizujte, automatizujte

Zkoušeli jste si někdy změřit čas a spočítat náklady na to, když potřebujete, aby vám klient podepsal nějaký dokument? Vytisknout, vložit do obálky a odeslat poštou, vyzvednout příchozí poštu, podepsat, naskenovat, odeslat klientovi, anebo s tím dojít či dojet přímo za klientem a nechat si to od něj podepsat… Víte, že mnoho dokumentů umožňuje platná česká legislativa podepsat formou digitálního podpisu?

A víte, že je to v podstatě velmi jednoduché řešení, které vám ušetří spoustu času a také náklady? Chcete-li vědět více o digitálním podpisu, anebo si to rovnou na nějaké modelové situaci vyzkoušet, obraťte se na společnost NEMO Report, která vám ve spolupráci se společností BRAVO CONSULTING pomůže najít vhodné řešení nejen pro využití elektronického podpisu, ale také pro digitalizaci a automatizaci procesů a postupů ve vašem podnikání.

odebírat zprávy