Nejnovější trendy v designu interiérů

Nejnovější trendy v designu interiérů

3.12.2021 - Rok 2021 přinesl do interiérového designu spoustu nového, avšak nezatratil ani již osvědčené nadčasové styly. Na své si přijde opravdu každý, jelikož v nabídce je vše od elegantních prvků až po exotické dekorace, od minimalismu až po maximalismus. Záleží jen na vašem vkusu a na celkové koncepci, přičemž velkou roli hraje lokace a velikost vašeho domova.

Rozmanitost módních trendů však neznamená, že bychom je mezi sebou měli mixovat. Pokud nechcete, aby to u vás vypadalo jako na pouti, zvolte si jeden styl a držte se ho. A jaký je tedy výběr aktuálních trendů?

Dekorace
•    Maximalistické dekorace. Kreativní směs různých kontrastních vzorů oživí nejen stěny, ale i nábytek. Pokud se chcete držet při zemi, pořiďte si dekorativní polštářky s velkými výraznými vzory a ozdobte jimi gauč.
•    Hravá je také kombinace dvou oblíbených vzorů – pruhů a kostek.
•    Design jako vysochaný

Doplňky interiéru v podobě elegantních sošek z kamene, keramiky či dřeva jsou v kurzu. I nábytek však může vypadat jako vytvořený rukou sochařského mistra.

Nejnovější trendy v designu interiérů

Barevná paleta
•    Základní barvy. Základem jsou tlumené barvy, které oživíme dvěma ze tří základních barev v podobě doplňků či nábytku. Kombinace jsou tedy žlutočervená, žlutomodrá a červenomodrá.
•    Kombinace žluté a šedé. Tato neotřelá kombinace dodá interiéru moderní vzhled. Tyto dvě barvy si opravdu rozumí, žlutá šedou rozjasňuje a šedá naopak žlutou decentně tlumí.
•    Přírodní, zemité barvy zůstávají v kurzu. Teplé zelené, tmavě červené, hnědé a šedé tóny jsou uklidňující a působí přirozeně.
•    Barvy oceánu od tmavě modré až po světlou či tyrkysovou jsou klíčovým trendem roku 2021 a pomohou vám vytvořit klidnou a harmonickou atmosféru.

Nejnovější trendy v designu interiérů

Vůně dálek
•    Nástěnné malby plné živých exotických vzorů, interiéry inspirované vzdálenými břehy, dekorace v podobě tropických rostlin a květin
•    Inspirace africkým safari s ratanovými doplňky a zvířecími vzory

Nejnovější trendy v designu interiérů

Kouzlo venkova
•    Rustikální bydlení jako na luxusní chalupě či venkovský design se zemitými barvami, přírodními materiály a přirozenými texturami.
•    Z módy nevychází ani vintage prvky.

Nejnovější trendy v designu interiérů

Udržitelnost na prvním místě
Barvy a textury jsou přirozené, s teplými tóny vystupujícími do popředí. Nová paleta barev zahrnuje zlatavě béžovou, mechově zelenou, světle olivovou a zemitou oranžovou. Nejdůležitější však je použití udržitelných materiálů. Pocit spojení s přírodou skvěle doplní množství pokojových rostlin.

Zaujalo vás téma? Doporučujeme:

Retro interiérový design je v kurzu. Fantazii se meze nekladou Retro interiérový design je v kurzu. Fantazii se meze nekladou





Jak si zařídit interiér ve skandinávském stylu Jak si zařídit interiér ve skandinávském stylu






Bydlení ve stylu Provence na vás dýchne útulnou atmosférou francouzského venkova Bydlení ve stylu Provence na vás dýchne útulnou atmosférou francouzského venkova





Jak vybrat ty správné barvy pro váš domov? Jak vybrat ty správné barvy pro váš domov?





Psychologie barev. Jaký odstín interiéru je ideální právě pro vás? Psychologie barev. Jaký odstín interiéru je ideální právě pro vás?



 

Kristýna Nešporová

odebírat zprávy