Retro interiérový design je v kurzu. Fantazii se meze nekladou

Retro interiérový design je v kurzu. Fantazii se meze nekladou

19.11.2021 - Takzvaný retro styl interiéru, který oživuje design minulého století je velmi populární. Elegantní retro dekor dokáže významným způsobem oživit atmosféru vašeho domova a zároveň v některých z nás vzbuzuje i trochu té nostalgie

Retro design se často pojí s výraznými barvami a složitými vzory, a tak je třeba se řídit heslem, že méně je někdy více. Mnohdy stačí přidat jediný výrazný kus s těmi správnými doplňky, abyste docílili žádaného efektu. Může jít třeba o záclony, koberec, gauč či tapety, které doplníte například retro lampičkou.

Fantazii se meze nekladou
Dejte prostor své kreativitě a neomezujte se striktně na 60. a 70. léta. Nápady si můžete půjčit z různých epoch minulého století a libovolně je kombinovat. Židle v jídelně mohou být z poloviny století, zatímco koberec v obývacím pokoji může být ze sedmdesátek.

Chcete-li se oprostit od konvencí, vyberte si ikonické zařízení v odvážných odstínech. Například retro pohovka ve žluté či modré barvě se může stát zajímavou dominantou vašeho interéru. Celkový dojem mohou dotvořit retro odkládací stolky či skříňky nebo výrazný křišťálový lustr. Samozřejmě ne vše zmíněné najednou. Retro prostě nabízí nekonečnou inspiraci!

Moderní bydlení a retro design. Proč ne?
Retro, ač velmi populární a přitažlivé, může samozřejmě jednoho dne vyjít z módy. Proto je lepší nadčasový design, kterého docílíte vhodnou kombinací moderního bydlení a retro stylu. Takto váš domov odolá měnícím se módním trendům ve světě designu.

Na rozdíl od některých jiných stylů totiž umožňuje žít v moderním bytě či domě a zároveň si zašpásovat s trochou historie. Proto je retro tak zábavné a populární.

Retro interier

Retro interier

Retro interier

Retro interier

Zaujalo vás téma? Doporučujeme:

Jak si zařídit interiér ve skandinávském stylu Jak si zařídit interiér ve skandinávském stylu






Jak vybrat ty správné barvy pro váš domov? Jak vybrat ty správné barvy pro váš domov?





Psychologie barev. Jaký odstín interiéru je ideální právě pro vás? Psychologie barev. Jaký odstín interiéru je ideální právě pro vás?





Bydlení ve stylu Provence na vás dýchne útulnou atmosférou francouzského venkova Bydlení ve stylu Provence na vás dýchne útulnou atmosférou francouzského venkova





Jak si stylově zařídit kuchyň v moderním duchu? Jak si stylově zařídit kuchyň v moderním duchu?




 

Kristýna Nešporová

odebírat zprávy