Češi vyhledávají horské apartmány pro aktivní víkendy i jako investici

Češi vyhledávají horské apartmány pro aktivní víkendy i jako investici

21.12.2020 - Rádi lyžujete? Milujete hory v každém ročním období? Apartmány na českých horách čekají i na vás. Stálé putování od hotelu k penzionu nemusí být pro každého. A pokud máte malé děti, dobře víte, jak se nudí již po pár minutách na večeři v hotelové restauraci. Řešením je pořídit si svůj apartmán.

Zvláště letos to má své nesporné výhody. Aktuálně zrušená daň z nabytí nemovitosti a k tomu možnost odpočtu úroků hypotéky od základu daně z příjmu, jejíž zrušení bylo původně avizováno, avšak v zákoně zůstala nakonec zachována.

Soukromí ocení zvláště velké rodiny
Vlastní apartmán na horách má nesporně mnoho předností. Především poskytne dostatek soukromí. Což ocení zejména aktivní vícečlenné rodiny s menšími dětmi. I když se zdá, že na tom nezáleží, protože rodina bude celý den venku, je soukromí důležité. Nemusíte každý den jíst v restauraci. Zvláště malé děti nejsou dost trpělivé a netouží po vybraných specialitách. Stačí jim většinou jejich oblíbené jídlo, které můžete objednat nebo si předpřipravit doma. Lépe se jim bude jíst třeba u televizních pohádek nebo u společného vyprávění.

Přiznejme si, že ani dospělým se leckdy nechce po celodenním sportování se opět obléknout a vydat se za večeří do restaurace. Raději by si člověk namasíroval svaly a odpočíval. Pokud to tak máte a nejste příznivci vysedávání ve stravovacích zařízeních, oceníte pohodu a soukromí, kde po náročném dni na sjezdovkách či horských túrách nemusíte vůbec nic.

Své přednosti má apartmán i pro zázemí, které si tam majitel může vytvořit. Už žádné nakládání lyží, saní, náhradního oblečení a hraček do auta před odjezdem na víkend. Stačí běžné zavazadlo a jede se. Ve svém apartmánu si vytvoříte prostor pro své věci. A to i tehdy, když jej budete pronajímat. Stačí uzamčená skříň a je to.

Mít své zázemí se vyplatí
Apartmán v českých horách je místem, kam můžete zajet kdykoli. To oceňují mnozí majitelé apartmánů zvláště v letošním roce, kdy kvůli nouzovému stavu a karanténě byly zavřené hotely. Sice byla na jaře uzavřena také sportoviště, ale vyjet si na hory, toulat se po horských stezkách a dýchat čerstvý vzduch ocenilo v té době mnoho obyvatel velkých měst.

Podobná situace může nastat i v podzimních a zimních měsících. Přitom apartmán má nesporné výhody pro ty, kteří netouží pro zahrádkaření a kutilství vůbec. Na rozdíl od chat a chalup máte k dispozici nový byt, který nevyžaduje žádnou složitou údržbu.

Mnoho apartmánů je také prodáváno s tím, že developer má do budoucna zajištěnou správu a údržbu celého domu, a tak majitelům jednotlivých jednotek zbývá jen jediná povinnost – přispívat do fondu oprav a užívat si výhod trávení volného času v oblíbené lokalitě.

Dobrá investice
Málokdo využije svůj víkendový byt stoprocentně a celoročně. Zakoupení apartmánu může tedy znamenat také dobrou investici. Rodinné pobyty se dají kombinovat s pronájmem apartmánu turistům, a tím zajistit rychlou návratnost vložené investice.

Stačí se podívat na různé ubytovací internetové portály a propočítat, jakou částku lze ubytováním turistů ročně získat. Splácení hypotéky pak bude mnohem jednodušší. Nabídka nových apartmánů na českých a moravských horách je rozsáhlá, vybrat si může každý. Záleží jen na finančních možnostech, aby si zájemce vybral třeba malou garsonku nebo velký čtyřpokojový apartmán. A již tuto zimu může ocenit výhodnost své investice.

Horské apartmány k bydlení i pronájmu. Poptávka stále převyšuje nabídkuZaujalo vás téma? Doporučujeme:
Horské apartmány k bydlení i pronájmu. Poptávka stále převyšuje nabídku




O chaty a chalupy je enormní zájem. Nabídka je nedostačující, zájemci si musí připlatitZaujalo vás téma? Doporučujeme:
O chaty a chalupy je enormní zájem. Nabídka je nedostačující, zájemci si musí připlatit




Jak udělat z chaty rodinný důmZaujalo vás téma? Doporučujeme:
Jak udělat z chaty rodinný dům





Češi opět vyhledávají chaty a chalupy na prodejZaujalo vás téma? Doporučujeme:
Češi opět vyhledávají chaty a chalupy na prodej




Na co si dát pozor při koupi chaty?Zaujalo vás téma? Doporučujeme:
Na co si dát pozor při koupi chaty?



 

Jindra Svitáková

odebírat zprávy