Hlavním tématem letošního Stavební veletrhu Brno jsou úspory

Hlavním tématem letošního Stavební veletrhu Brno jsou úspory

Tisková zpráva

11.4.2022 - Stavební veletrh Brno, a tematicky propojené veletrhy Dřevo a stavby Brno a MOBITEX se uskuteční 21.–23. dubna 2022 na brněnském Výstavišti. Jedním z hlavních témat, které se bude prolínat jak výstavními expozicemi, tak i doprovodným programem a nezávislým poradenstvím, budou úspory.

Průvodce úsporami bude programovým tahákem i úspěšného Festivalu architektury 2022, který Stavební veletrh doprovází. Poradí, kde uspořit provozní náklady a jak na úspornou novostavbu či rekonstrukci s dotací od státu. K účasti jsou zváni stavebníci novostaveb, majitelé domů i vlastníci bytových jednotek. Program stavebníka v šedesáti minutách krok po kroku provede projektovou přípravou, výběrem zhotovitele, realizací, kontrolou kvality, až po výplatu finanční dotace. Podobnou ucelenost informací, zatím nikdo jiný ještě nenabídnul.

Významnou součástí veletrhu bude bohatý program a prezentace stavebních prvků dřevostaveb, které bude reprezentovat Asociace dodavatelů montovaných domů. V poradenské zóně se představí desítky stavebních profesionálů, se kterými se mohou návštěvníci zdarma poradit o svých plánech.

K tradičním účastníkům Stavebního veletrhu Brno patří Státní fond životního prostředí ČR, a nebude chybět ani letos. V pavilonu V představí aktuální nabídku dotací z programu Nová zelená úsporám, který v době rostoucích výdajů za bydlení dokáže ušetřit i stovky tisíc korun. Dalším odborným společenstvem, jehož prezentace bude součástí veletrhu, je Cech topenářů a instalatérů ČR. Návštěvníky z řad odborné i široké veřejnosti seznámí například s jednotlivými systémy tepelných čerpadel, jejich provedením a provozem a mnohým dalším.

Doprovodný program je bohatý na zajímavé konference, přednášky a debaty. Ve čtvrtek nebude chybět téma Investice do nemovitosti v roce 2022 – věcná debata o realitním trhu, financování a příležitostech k pořízení nemovitosti. V pátek se přednášky soustředí na úspory při stavbě veřejných budov i rodinných domů, plánování novostaveb, úsporné vytápění a zdravé větrání. V sobotu návštěvníkům představí majitelé dřevostaveb, jak se v nich žije, odborníci doporučí, na co se zaměřit při výběru dodavatele dřevostavby a jak hospodařit s vodou.

Stavební veletrh se otevře pro veřejnost na Výstavišti Brno ve čtvrtek 21. 4. a v pátek 22. 4. od 9 do 18 hodin, v sobotu do 17 hodin v pavilonech F a V a na volné ploše G. Základní vstupenka, zakoupená přes web Veletrhů Brno stojí 100 Kč, na místě pak bude vstupenka za 150 Kč. 

Zaujalo vás téma? Doporučujeme:

Pasivní, nulový nebo nízkoenergetický? Čím se liší tyto typy domů?Pasivní, nulový nebo nízkoenergetický? Čím se liší tyto typy domů?







Rekuperace zvýší hodnotu vašeho domuRekuperace zvýší hodnotu vašeho domu







Jaká nová dotační podpora čeká majitele a stavebníky rodinných domů?Jaká nová dotační podpora čeká majitele a stavebníky rodinných domů?







Nový trend - aktivní dům. Čím se liší od pasivního?Nový trend - aktivní dům. Čím se liší od pasivního?







Nízkoenergetický rodinný dům. Od roku 2020 jiný nepostavíteNízkoenergetický rodinný dům. Od roku 2020 jiný nepostavíte





 

Jindra Svitáková

odebírat zprávy