Realitní makléři mohou zaslat doklad o trvání pojištění odpovědnosti jednoduše e-mailem

Realitní makléři mohou zaslat doklad o trvání pojištění odpovědnosti jednoduše e-mailem

2.3.2021 - Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) uveřejnilo pravidla pro oznamování trvání povinného pojištění realitních kanceláří pro rok 2021. Doklad u uzavřené pojistné smlouvě je nutno v souladu s § 7 zákona č. 39/2020 Sb., o realitním zprostředkování, zaslat po jejím uzavření nebo změně základních podmínek pojistné smlouvy, popřípadě také při změně pojišťovny.

Základními parametry smlouvy je výše spoluúčasti, limit plnění, případně změna rozsahu krytých škod. Není tedy nutné zasílat doklad, že smlouva, která byla MMR již zaslána v předešlém roce, beze změny pokračuje dále, neboť byla prolongována zaplacením pojistky na další rok.

Do definitivního ukončení coronavirových omezení pohybu osob, tedy nejen samotného nouzového stavu, MMR toleruje zaslání prostým e-mailem na podatelna@mmr.cz. Není nutno doplnit podání ověřeným elektronickým podpisem. Právnické osoby by ale měly přednostně doklady zaslat prostřednictvím datové schránky.

Zaujalo vás téma? Doporučujeme:

Realitní makléři a developeři musí plnit novelizovaný zákon proti praní špinavých penězRealitní makléři a developeři musí plnit novelizovaný zákon proti praní špinavých peněz





Vláda schválila posunutí termínu pro doložení profesní kvalifikace realitních makléřůVláda schválila posunutí termínu pro doložení profesní kvalifikace realitních makléřů





Proč nemají realitní makléři nárok na kompenzační bonusProč nemají realitní makléři nárok na kompenzační bonus





Za jakých podmínek bude možné nově vykonávat činnost realitního makléře?Za jakých podmínek bude možné nově vykonávat činnost realitního makléře?





Kvalitní realitní makléř zaručí kvalitní obchodKvalitní realitní makléř zaručí kvalitní obchod


 

 

JUDr. Radka Locher

odebírat zprávy