Veronika Kráčmar Hegrová – Hyponamíru

Veronika Kráčmar Hegrová – Hyponamíru

20.2.2023 - Veronika Kráčmar Hegrová se v oboru financí pohybuje od roku 2013. Začínala v Českomoravské stavební spořitelně, spoluvlastnila dceřinou společnost zaměřenou na finance a nyní je obchodní ředitelkou ve společnosti Hyponamíru. Jaké to je řídit tým hypotečních a pojišťovacích specialistů a jak může vypadat svět financování za několik let, se dozvíte v našem exkluzivním rozhovoru.

Máte vystudovanou fakultu sociálních studií, obor Mediální studia Masarykovy univerzity. Co vás dovedlo právě do světa financí, ve kterém se pohybujete již mnoho let? Ten skok je poměrně velký... 

Náhoda. Jednou jsem se vydala na výlet, kde jsem na křižovatce potkala svoji vzdálenou rodinu. Byl to člověk, který pracoval ve financích, a protože na té křižovatce přejíždělo pořád hodně aut, tak při společném čekání na to, až se bude dát silnice bezpečně přejet, jsme si povídali. Najednou přišla otázka, zda nechci začít, alespoň na částečný úvazek, pracovat v Českomoravské stavební spořitelně.

A přestože jsem se celý život vždy rozhodovala tak, že "si to promyslím", tak v tomto případě jsem do toho šla po hlavě a řekla "ano", zkusím to. Otevřela jsem si živnost, tehdy ještě při vysoké škole, a najednou jsem zjistila, že mě tato práce vlastně strašně baví. Ten kontakt s klientem, pomáhat mu řešit životní situaci… a tak jsem se od písmen dostala k číslům.

Bylo něco, co jste si ze školy přinesla, a byla ráda, že to můžete následně používat v praxi?
Na rovinu, moc toho nebylo. Náplň studia nebyla úplně o praxi, což bylo něco, co mi celou dobu dost chybělo. Ale škola mi dala samozřejmě vůli se vzdělávat. To jsem si z toho odnesla jako hlavní poznatek. Vzdělávat se, posouvat se a zjistit, že ne všechny teorie fungují v praxi, a proto je potřeba si v životě hledat i vlastní cesty.

Aktuálně působíte ve společnosti Hyponamíru. Co vás na této firmě oslovilo, že jste si řekla: "Tam chci pracovat?"
Úplně primárně to byl produkt hypotéky, protože jsem do firmy přicházela ještě jako obchodník, specialista na hypotéky a úvěry. Ale postupně, jak se společnost rozrůstala a tým se zvětšoval, vznikla potřeba tým řídit. A protože jsem od mala měla větší ambice a chtěla pracovat jako manažerka, tak jsem neodmítla pracovní nabídku s možností posunout se v "Hypu" směrem nahoru. Dnes už není mou prací uzavírání hypoték, ale řízení týmu lidí a obchodu a celé to zastřešuje on-line fungování, které má, alespoň za mě, velkou budoucnost.

Co vás na této práci baví ze všeho nejvíce?
Práce s lidmi. Myšleno s týmem, skrze který vlastně stále pomáhám klientům. Jen jsem více v pozadí, kde na všechno dohlížím.

Máte svůj vlastní tým. Čeho si na něm ceníte nejvíc?
Asi toho, že jsou chvíle, kdy dokážeme opravdu být tým v pravém slova smyslu. Že je to řetězec lidí, kteří na sebe navazují a jeden bez druhého být nemůže.

Takže synergie?
Ano.

Existoval během vaší dosavadní kariéry nějaký bod, kdy jste si řekla: "Tohle byl opravdu velký úspěch a jsem na sebe pyšná?"
Tento moment přišel poměrně nedávno. Probírala jsem se firemními čísly a zjistila, že... 

...kompletní rozhovor naleznete v aktuálním vydání realitního magazínu REALITYČECHY, který si můžete nyní stáhnout zdarma. 

Lucie Mazáčová