Zvažujete pronájem nemovitosti? Inspirujte se tipy úspěšných podnikatelů

Zvažujete pronájem nemovitosti? Inspirujte se tipy úspěšných podnikatelů

Tisková zpráva

18.7.2022 - Vlastníte nemovitost a rádi byste ji začali pronajímat? Pronájem nemovitosti je v současné době velmi populárním a zodpovědným rozhodnutím. Mohou za to neustále se zvyšující ceny za bydlení a zároveň i oživení trhu, ke kterému v rámci cestovatelského segmentu po dvou náročných pandemických letech v České republice došlo. Mnozí vlastníci usoudili, že právě teď je ten nejvhodnější čas dát svou nemovitost do podnájmu.

Pokud i Vy patříte do výše zmíněné skupiny lidí, nechte se inspirovat ubytovateli, kteří se již pronajímání nemovitosti nějaký ten čas věnují. Ať už je to ve Vašem případě byt, apartmán, rodinný dům či chata k pronájmu, cenné rady se sejdou opravdu každému. Úspěšní ubytovatelé doporučují jako základní cestu k úspěchu tyto rady:

Nepodceňujte kvalitu fotografií

Kvalitní fotografie jsou pravděpodobně nejdůležitějším prodejním argumentem, který přesvědčí potenciální zájemce o ubytování ve Vaší lokalitě, aby se rozhodli přijít právě k Vám. Uvědomte si, že v současnosti je internetová nabídka ubytovacích zařízení opravdu obrovská. Pokud zájemce o ubytování narazí na dva (nebo i více) podobných objektů v dané lokalitě, vždy se rozhodne pro to, které ho zaujalo nejvíce. Vytvoření dobrých a kvalitních fotografií je tedy základ, který určitě není třeba podceňovat.

Buďte stále na očích

Inzerujte tam, kde se to vyplatí. Ani ty nejkrásnější fotky na světě vám totiž nepomohou, pokud je žádný zájemce neuvidí. K propagaci Vašeho ubytování je proto vhodné zvolit některý z ubytovacích portálů, který bude vyhovovat právě Vašim požadavkům. Mezi jeden z nejoblíbenějších ubytovacích portálů v České republice s průměrnou návštěvností několik desítek tisíc návštěv denně patří portál MegaUbytko.cz. V rámci jednoho ročního poplatku Vám portál zpracuje a připraví Vaši prezentaci a zařadí Vás do všech nejvyhledávanějších lokalit, do kterých Vaše ubytování spadá. Zařadíte se tak do populárních ubytovacích katalogů, které jsou navštěvovány řadou zájemců o ubytování právě ve Vaší lokalitě. Příkladem takového katalogu je také regionální katalog ubytování Morava, který navštěvují lidé na základě organického, ale i placeného vyhledávání.

Připravte se na problémy

Většina ubytovatelů si na své nemovitosti dává opravdu záležet a snaží se ji neustále vylepšovat. O to víc zamrzí, když někdo z nájemníků nerespektuje pravidla a nechová se podle očekávání. Na tento případ je však třeba se připravit, protože to není nic neobvyklého. Většina ubytovatelů i z tohoto důvodu doporučuje před nástupem na pobyt vybírat zálohu za ubytování a vratnou kauci. Není třeba zapomenout ani na sepsání ubytovacího řádu. Ubytovatel je tak alespoň zčásti krytý vůči budoucím neočekávaným škodám a s nimi spojenými náklady.

odebírat zprávy