5 tipů na prostory, kde skladovat své osobní věci

5 tipů na prostory, kde skladovat své osobní věci

Tisková zpráva

23.5.2022 - Vhodně uložit osobní věci může být někdy složité. Některým nesvědčí chlad a větší vlhkost, jiné ji naopak vyžadují (to už jde spíše o sklizeň ze zahrady). Podívejte se na užitečné tipy, které vám pomohou s výběrem ideálního skladovacího prostoru právě pro vás.

VLASTNÍ SKLEP
Dobrá možnost, co se bezpečnosti i nákladů týká, je skladovat osobní věci ve vlastním sklepě. V tomto případě může být limitující vlhkost a zima u podzemních sklepů, která u choulostivých materiálů působí jejich poničení. Důležité je proto vybrat vhodné úložné boxy, případně se snažit vlhkost snížit pomocí speciálních přípravků. Omezovat vás mohou samozřejmě i rozměry místnosti. Pak můžete kombinovat svůj sklep s dalšími možnostmi v tomto článku. Na sklepy v bytových domech se často zaměřují zloději, proto je potřeba je vhodně zabezpečit.

PŮDA
Podobně jako u sklepa, i půda má své specifické teplotní podmínky. Není-li upravená k bydlení, její prostředí trpí velkými výkyvy teplot hlavně v zimě a v létě. Dávat byste sem tak měli jen věci, které těmito podmínkami nemohou ztratit na kvalitě. Protože jsou půdy často i prašné, své osobní věci tu nenechávejte ležet jen tak. Nachystejte si aspoň pytle, lépe krabice a úložné boxy.

SKLADOVACÍ KONTEJNER
Máte-li obavy o bezpečnost, výborným řešením jsou hlídané skladovací prostory. K těm patří i skladovací kontejnery Diskont Depot. Jejich pronájem je ve srovnání se sklepem v budovách levnější a díky hlídanému areálu nabízí i větší bezpečí. Také jsou opatřené vlastním zámkem. Kontejnery vyrobené z masivního kovu brání poškození nejen od zlodějů, ale i kvůli nepřízni počasí. Samozřejmě je nutné zvážit uskladnění choulostivých materiálů a případně je pořádně uložit do skladovacích boxů. Přístup ke kontejneru je zajištěný po celý rok 24 hodin denně. Od firmy Diskont Depot si kromě pronájmu můžete svůj skladovací kontejner i koupit.

GARÁŽ
I když máte v garáži víc místa než jen na auto, je pro skladování osobních věcí spíš nevhodná. Kromě pachů, kterým můžou uložené věci nasáknout, mohou být i další problémy s nestabilní teplotou, odvětráváním nebo přístupností při současném zaparkování auta. Největší problém ale představuje vyšší riziko požáru, zvlášť, když používáte garáž i jako dílnu. Pokud tedy použijete k uložení osobních věcí garáž, je nutné je důkladně zabezpečit před zničením.

SKLADOVACÍ STAN
Větší předměty skvěle vyskládáte do skladovacího stanu. Ideální jsou k tomu palety, ale můžete jej úplně přizpůsobit svým potřebám díky velkému prostoru celého skladového stanu bez sloupů uprostřed. Větší stany můžete dokonce využít k odstavení těžké techniky. Problém můžete mít ale s bezpečností, pokud postavíte stan na nehlídaném pozemku. Také tepelná izolace je omezená a musí být případně doplněná o vzduchotechniku.

kontejner

Kontejner

odebírat zprávy