Venkovní terasa. Jak zařídit vaši oázu klidu?

Venkovní terasa. Jak zařídit vaši oázu klidu?

22.10.2021 - Co kdybyste byli schopni pouze za pomoci několika úprav změnit svou venkovní terasu v harmonický přístav klidu a pohody a ohromit své hosty svým prvotřídním vkusem? Vaše terasa může být něčím víc, než jen rozšířením vašeho domu či bytu. Můžete tu grilovat, relaxovat, cvičit jógu nebo dokonce i pracovat. Udělejte z ní svou oázu klidu!

Předveďte svou originalitu a neopomeňte ani takové "maličkosti" jako jsou dekorace nebo osvětlení. V detailech tkví totiž ta pravá podstata interiérového designu.

Výzdoba terasy nemusí být nutně drahá a časově náročná, stačí vám pár dobrých nápadů. Co se nábytku týče, postačí vám třeba malý stolek a pár skládacích židlí. Celkově se zaměřte na nábytek, který je lehký a skladný, abyste ho při nepříznivém počasí mohli snadno přenést. Kdo má rád hravý design, ten ocení sedací pytle nebo polštáře. Milovníci relaxace si zamilují hamaku či pohodlné lehátko k opalování a popíjení letních drinků a limonád. Možností i stylů je hodně, stačí si jen vybrat. Ale pozor, držte se u jednoho stylu pro celou terasu a nejlépe vše slaďte i s designem vašeho interiéru.

Určitě nezapomeňte instalovat police, které ozdobte čerstvými květinami a bylinkami. Budete mít pocit, že jste obklopení přírodou. Výběr zeleně je jen na vás. Pokud zahradničení není zrovna vaším koníčkem, pořiďte si takové druhy rostlin, které vyžadují minimální péči.

Pár polštářků a měkoučké deky působí útulným dojmem a při chladnějších večerech se vám přikrývka bude hodit. Večer s přáteli či partnerem na terase má totiž úplně jiný náboj než posezení v obývacím pokoji.Budete se cítit jako na dovolené! Romantickou atmosféru letní noci dokreslí svíčky či lampa s tlumeným světlem. Kromě lampy a svíček lze využít i pochodně či louče (pozor na bezpečnost a prevenci požáru) nebo různá designová solární svítidla. Některé venkovní terasy mají dokonce i krb nebo jeho imitaci. Záleží jen na vašich preferencích a možnostech.

Venkovní terasa

Venkovní terasa

Venkovní terasa

Venkovní terasa

Venkovní terasa

Zaujalo vás téma? Doporučujeme:

Jak vybrat ty správné barvy pro váš domov? Jak vybrat ty správné barvy pro váš domov?





Tři tipy pro správný výběr barev do koupelny Tři tipy pro správný výběr barev do koupelny





Psychologie barev. Jaký odstín interiéru je ideální právě pro vás? Psychologie barev. Jaký odstín interiéru je ideální právě pro vás?





Bydlení ve stylu Provence na vás dýchne útulnou atmosférou francouzského venkova Bydlení ve stylu Provence na vás dýchne útulnou atmosférou francouzského venkova





5 tipů jak zvětšit malý byt 5 tipů jak zvětšit malý byt




 

Kristýna Nešporová

odebírat zprávy