Realitní zákon: Stihne se ještě letos? Je to v plánu

Realitní zákon: Stihne se ještě letos? Je to v plánu

24.5.2017- Vzhledem k tomu, že byl návrh zákona o realitním zprostředkování vrácen k přepracování, dle slov zástupce Legislativní rady vlády, kvůli požadavkům na drobné úpravy, zajímali jsme se, v jaké fázi jsou momentálně prováděné změny, které má do návrhu zakomponovat Ministerstvo pro místní rozvoj. 

Podle Viléma Frčka z Odboru komunikace Ministerstva pro místní rozvoj byl hlavním důvodem pro vrácení návrhu především požadavek na rozšíření definice realitního zprostředkování o demonstrativní výčet aktivit, které tato činnost obsahuje a zároveň o přesnější úpravu ustanovení vymezujících, která jednání naopak pod tuto činnost nespadají. "V průběhu celého legislativního procesu k těmto ustanovením nebyly vzneseny téměř žádné připomínky, a to ani na prvním projednání Legislativní rady vlády. Proto bylo relativním překvapením, že právě na těchto ustanoveních bylo postaveno přerušení projednávání," dodává Frček.

Kompletní článek naleznete v květnovém vydání realitního magazínu REALITYČECHY, který si můžete nyní zde bezplatně přečíst.

reality čechy květen 2017

Hana Muchová

odebírat zprávy