Jak moc se změnil trh s nemovitostmi v letošním roce? A jaký bude ten příští?

Jak moc se změnil trh s nemovitostmi v letošním roce? A jaký bude ten příští?

29.12.2016 - Rok 2016 se zapíše do historie jako jeden z nejúspěšnějších, alespoň co se trhu s nemovitostmi týče. Ceny nemovitostí trhaly rekordy, úrokové sazby hypotečních úvěrů dosedly na dno, developerské společnosti hlásily "vyprodáno" a realitní investoři si mnuly ruce.

Jenže je tu ještě jedna skupina lidí, která takové nadšení nesdílela: kupující. Lidé, kteří hledali své nové bydlení s rostoucích cen nemovitostí tak velkou radost neměli, na rozdíl od těch, co si pořídili nové bydlení v předchozích letech. Jenže na trhu s bydlením se toho změnilo, v letošním roce více, než se na první pohled může zdát.

Ceny nemovitostí
Po celý rok 2016 byly ceny nemovitostí na vzestupu. Mezi nejsledovanější kategorii indikující změny cen dlouhodobě patří byty a právě u nich, je růst vidět nejlépe. Ze statistik cen bytů prezentovaných na realitních portálech realityčechy.cz a realitymorava.cz, které ceny nemovitostí monitorují již od roku 2008, je zřejmé že od ledna do prosince 2016 došlo k vzestupu cen u všech kategorií.

Nejvíce podražily byty kategorií... Kompletní článek naleznete v aktuálním vydání realitního magazínu REALITYČECHY, který si můžete nyní zde bezplatně přečíst.

reality čechy prosinec 2016

Lucie Mazáčová

odebírat zprávy