Co znamená prémiová nemovitost?

Co znamená prémiová nemovitost?

17.2.2023 - V poslední době často skloňovaný pojem prémiová nemovitost. Co však znamená? Jak se odlišuje běžná nemovitost od prémiové? Pojďme se na to podívat.

Luxusní nemovitosti, často vhodné jako kvalitní investice, to jsou ty, kterým se říká také prémiové. Jsou prostě nadstandardní – a to jak polohou, tak unikátností, a samozřejmě vybavením a použitými materiály. Mohou to být historické i moderní vily v lukrativních lokalitách, často s velkými pozemky a kvalitně udržovanou zahradou.

Za prémiové nemovitosti se považují také byty o velkorysé rozloze situované především v historických jádrech měst, ale i penthousy v historických, avšak moderně zrekonstruovaných budovách, ale i v nově dokončených rezidenčních projektech.

V Praze jsou vyhledávanými lokalitami prémiových klientů například Staré Město, Nové Město, Malá Strana, Bubeneč, Hanspaulka, Ořechovka, Vinohrady či Karlín. V Brně to bývá Brno-střed, ale i Veveří, Černá Pole, a v případě novostaveb lokality s krásným výhledem na město. Prémiové nemovitosti lze najít na mnoha místech Česka, například v Českém Krumlově, Luhačovicích, v horských oblastech a podobných turisticky atraktivních lokalitách.

Prémiová nemovitost

Základními parametry každé takové nemovitosti je především zpracování v prvotřídním standardu za použití kvalitních materiálů a moderních technologií. U historických vil hraje velkou roli dodržení původního konceptu a nezaměnitelnost stavebního slohu z doby, kdy byla budova postavena.

Velkou roli hraje efektivní dispoziční řešení, u větších bytů je nutno mít více koupelen, případně další prostory pro relaxaci, ale také pracovny, šatny a další úložné prostory. Samozřejmostí by mělo být bezpečnostní zařízení, dobré stínění a klimatizace. V prémiových vilách lze očekávat také hernu nejen pro děti, ale i pro dospělé, vinotéku, bazén či jacuzzi. Samozřejmostí jsou technické prostory a garáže pro více automobilů. U větších vil nechybí často ani moderní výtah či byt pro správce objektu.

Důležité pro prémiovou nemovitost je také její okolí. Domek spoutaný ze všech stran dalšími stavbami není to pravé. Klienti hledají výhledy do krajiny, soukromí, pohled na historické památky nebo atraktivní dominanty měst a okolí. Prémiové nemovitosti, zvláště byty, mají také efektní propojení interiéru s exteriérem, většinou s velkými terasami, soukromými zahradami, zimní zahradu a podobně. Pokud jde o byty, je důležité také parkovací stání, zvláště v historických centrech. U prémiové nemovitosti se většinou počítá se dvěma místy.

Prémiová nemovitost

Prodeje prémiových nemovitostí se většinou neřeší pouze běžnými prodejními kanály, jako jsou například realitní servery či inzertní realitní magazíny. Realitní makléři zabývající se tímto segmentem trhu, využívají další marketingové kanály, kde se pohybuje daná cílová skupina. Mimo jiné jsou to osobní kontakty a zpracované databáze zájemců, kteří podobné nemovitosti poptávají.

Klienti nakupující prémiové nemovitosti většinou také vyžadují odlišný, individuální přístup. Vždy v těchto případech jde o řešení na míru a k nákupu často přistupují speciální požadavky, mnohdy jde o mezinárodní transakce či organizačně složité případy, s nimiž si musí realitní makléř poradit. Proto je vhodné pro nákup takové nemovitosti zvolit vhodnou realitní kancelář, která má s podobnými transakcemi dostatek zkušeností a vyřeší veškeré správní i právní otázky.

Je pochopitelné, že u prémiových nemovitostí dosahujících nadstandardní kvality, je průměrná cena podstatně vyšší, než u bytů a domků běžného standardu.

Prémiová nemovitost

Nadčasové stavby staré sto i více let, moderní projekty s novými nápady a ideami renomovaných architektů. To vše mohou být prémiové nemovitosti, které vždy měly a budou mít trvalou hodnotu nejen jako místo pro bydlení, ale jako jedinečný projekt navždy zasazený do kontextu atraktivní lokality. Koupě takové nemovitosti je ideální investicí, která v průběhu let neztratí nic na své hodnotě.

Zaujalo vás téma? Doporučujeme:

Luxusní nemovitosti v zahraničí mají stále dobrý výnosLuxusní nemovitosti v zahraničí mají stále dobrý výnos








Ze starého objektu luxusní bydleníZe starého objektu luxusní bydlení







Koupím zámek. Zn. Peníze nejsou důležité, mám vizi!Koupím zámek. Zn. Peníze nejsou důležité, mám vizi!







Dobrá adresa symbolizuje bohatství a úspěchDobrá adresa symbolizuje bohatství a úspěch







Zájem o exkluzivní nemovitosti stále stoupáZájem o exkluzivní nemovitosti stále stoupá





 

Jindra Svitáková

odebírat zprávy