5 jednoduchých tipů, jak dát svému domovu podzimní kabát

5 jednoduchých tipů, jak dát svému domovu podzimní kabát

21.10.2022 - Je podzim a vy byste mu rádi designově přizpůsobili vzhled svého domova bez velkých změn? Žádný problém, stačí se držet následujících rad a váš domov dýchne podzimní atmosférou na každého příchozího.

Než se do úprav pustíte, mějte na paměti, že je vždy lepší vše pečlivě rozmyslet a až poté vyrazit do obchodu. Ubrus, závěsy či vázu můžete kdykoliv vyměnit, ale podlahy, dveře či okna nikoliv. Proto se spíše snažte přizpůsobit nový interiér právě těm prvkům domácnosti, které již změnit nelze. Někdy totiž i skvělý nápad, jenž vypadá v katalogu úchvatně, může například díky zcela odlišné barvě podlahy, způsobit spíše více smutku než radosti.

1. Než se vrhat každého čtvrt roku do kompletní přeměny domova dle ročního období, můžete svou kreativitu využít například změnou barev pár menších kousků, například polštářků, koberečku atd. a přidáním podzimních dekorací.

2. Podzimní barvy jsou od žluté přes červenou až po hnědou a nemusíte se bát ani odvážnějšího kombinování. Ostatně podzimní listí je také velmi pestré. Nezapomeňte i na jemnější odstíny jako je písková či krémová. Pokud máte kolem domu zahradu, do které máte výhled, snažte se sladit barvy v exteriéru a interiéru. Bude to vypadat skvěle!

3. Sedačku lze vyšperkovat stylovým přehozem v jedné z barev podzimu (například temná červená) a barvu polštářků dolaďte dle svého vkusu (například žlutá a oranžová pro odvážnější povahy nebo krémová pro konzervativní typy).

4. Protože podzim přináší i chladné, deštivé počasí, vybavte svůj domov huňatými dekami, měkkými polštářky a pokud máte krb, právě přichází jeho čas. Atmosféru tepla domova však navodí i krb elektrický nebo vhodně rozmístěné svíčky.

5. Byt můžete ozdobit podzimními rostlinami, jako je vřes a věnci z podzimních přírodnin. Krásné jsou šípky, kaštany nebo ořechy. Na mísy naaranžujte jablka, dýně nebo již zmíněné ořechy.

Podzimní interiér

Podzimní interiér

Podzimní interiér

Zaujalo vás téma? Doporučujeme:

Bydlení ve stylu Provence na vás dýchne útulnou atmosférou francouzského venkovaBydlení ve stylu Provence na vás dýchne útulnou atmosférou francouzského venkova







Jak vybrat ty správné barvy pro váš domov?Jak vybrat ty správné barvy pro váš domov?







Jak co nejlépe zařídit malý bytJak co nejlépe zařídit malý byt







Nejnovější trendy v designu interiérůNejnovější trendy v designu interiérů







Jak si zařídit interiér ve skandinávském styluJak si zařídit interiér ve skandinávském stylu






 

Kristýna Nešporová

odebírat zprávy