Milan Zavadil – KIWI reality

Milan Zavadil – KIWI reality

19.4.2022 - Milan Zavadil se v obchodu s realitami pohybuje od roku 2005. Jeho dosavadní kariéra byla výrazně spjata s působením ve vedení největší české realitní kanceláře, kterou téměř před 17 lety spoluzakládal. Po odchodu z této společnosti v roce 2019 se mu sešlo mnoho nabídek z různých odvětví, ale nakonec na jedné z mnoha expedičních výprav dospěl k rozhodnutí, vrátit se zpět k realitám. Nově se můžete s Milanem Zavadilem sejít v realitní kanceláři KIWI reality.

Vaše dosavadní kariéra je spjata hlavně s vaším působením v realitní kanceláří M&M reality holding. Jak těžké bylo opustit úspěšnou kancelář, kterou jste zakládal s tehdejším kolegou Miroslavem Jonášem?
Pro mě osobně to bylo velmi těžké, protože M&M jsem věnoval podstatnou část svého profesního života, a to i na úkor rodiny. Definitivně jsem se mentálně odstřihl teprve na konci roku 2019, kdy se přestaly plnit dohody ze strany M&M, které jsme měli.

Vaše další kroky směřovaly do světa marketingu. Co vás přimělo k investici do časopisu RealCity, a proč jste nakonec v této oblasti nezůstal?
Byla pro mě velká výzva „nakouknout" tak trochu za plot na druhou stranu… Byla to souhra okolností, ostatně tak jako všechno v životě. Seděl jsem na schůzce kvůli úplně jiným věcem a na stůl padlo téma RealCity. Když jsem kouknul na výsledky, tak to bylo tristní, ale postavil jsem toto vydavatelství na nohy, dostal jej do zisku a úspěšně prodal společnosti Vltava Labe media a.s. Když jsem do toho totiž proniknul, pochopil jsem, že bez silného mediálního domu za zády je fungování téměř mission impossible.

Nyní se vracíte opět k realitám. Co vás přesvědčilo k návratu do tohoto odvětví?
Já jsem z tohoto oboru nikdy úplně neodešel, byť jsem to měl upřímně v plánu. Vždy přišla nějaká nová příležitost, která pro mě byla výzvou a něčím novým, co jsem si chtěl vyzkoušet. Spíše se ze mě stal investor. Kupoval jsem a následně prodával. V současné době připravujeme velký rezidenční projekt Ostravské zahrady, kde plánujeme postavit cca 500 bytů v centru moravsko-slezské metropole.

V České republice působí stovky realitních kanceláří, proč jste se rozhodl pro působení právě v realitní kanceláři KIWI?
Pánové z vedení této společnosti  za mnou přišli již zhruba před dvěma lety, ať do toho jdu s nimi, ale v té době jsem zrovna cestoval po světě a nechtěl jsem o tom ani slyšet. Dal jsem jim pár rad a myslel jsem si, že to tím budu mít „odbyté"… Ovšem, poslední půl rok jsem s nimi řešil některé otázky intenzivněji a musel jsem uznat, že to dělají velmi dobře, a hlavně férově vůči makléřům, na čemž jsem si vždy zakládal. Slovo dalo slovo, nabídka byla znovu na stole a já ji tentokrát přijal.

Realitní obor prošel za posledních pět let výraznými změnami, jak bude podle vás vypadat za deset let?
Predikovat něco dopředu je v době Covidu a války téměř nemožné. Jedno vím ale jistě, stále se bude cenit poctivý přístup a dobré doporučení jednotlivých makléřů. Je potom pouze na realitních kancelářích, jak atraktivně nastaví podmínky pro spolupráci s makléři.

Co byste poradil lidem, kteří by rádi investovali do nemovitosti, například do dvoupokojového bytu v krajském městě? Mají si pořídit nemovitost nyní nebo raději počkat?
V první řadě je potřeba si uvědomit, proč chci do nemovitosti investovat. Jestli to beru jako uchování hodnoty peněz, nebo chci získat měsíční výnos z pronájmu, anebo pouze zhodnotit peníze. Pokud jsem schopen si toto zodpovědět, mohu se rozhodnout. Problémem je, že na koupi nemovitosti dnes zdaleka nestačí 1 milion Kč. Proto přicházíme na trh se zcela novou společností, která se bude specializovat na investice do rezidenčních nemovitostí, kde bude možné vložit finance i v nižším objemu, a i tak investor dosáhne zajímavého zhodnocení.

Máte nějaký cíl, kterého byste chtěl dosáhnout buď profesně, nebo osobně?
Já už jsem si spousty těch velkých cílů splnil, ale stále jich mám pár v zásobě. Osobně bych chtěl navštívit minimálně stovku zemí. Pracovní cíl je správně skloubit práci a rodinu. Mám o 17 let více zkušeností, než když jsme spouštěli M&M, tak doufám, že se to povede.

Práce v realitním oboru může být mnohdy stresující. Jak odpočíváte?
Mám expediční auto, a tak cestování a offroad je mou velkou vášní, kdy na vše ostatní v podstatě zapomenu. Také jsem velký milovník golfu a lyží, a ani ostatní sporty mi také nejsou cizí. Nic však nepřekoná společně strávený čas s rodinou. 

Lucie Mazáčová

odebírat zprávy