Zvažujete prodej nemovitosti? Neudělejte chybu hned na začátku. První pokus je jen jeden

Zvažujete prodej nemovitosti? Neudělejte chybu hned na začátku. První pokus je jen jeden

15.2.2022 - Prodej vlastní nemovitosti pro mnohé znamená, že prodávají to nejcennější, co mají. Každý prodávající by chtěl samozřejmě prodat za co nejvyšší částku, často se ovšem udělá chyba hned na začátku. A právě tato chyba může vyjít na statisíce. O jakou chybu se jedná a jek se jí vyvarovat?

Ještě před prvním krokem k úspěšnému prodeji je totiž důležité vše pečlivě promyslet. První pokus je jen jeden a jakákoliv další šance může znamenat možné neopakovatelné ztráty. Ne každý je zběhlý v prodeji nemovitostí, proto je dobré oslovit zkušeného profesionála, který se v dané lokalitě dlouhodobě pohybuje a je schopen pomoci nejen s prodejem, ale i s jeho přípravou. Právě zkušený realitní makléř s vámi vše detailně projde a navrhne optimální strategii. Každá nemovitost je individuální a je tudíž potřeba k ní takto přistupovat.

Podle Hany Rybkové, jednatelky brněnské realitní kanceláře Diamant real, by měla být prezentace nemovitosti profesionálně zpracovaná a to tak, aby vyvolala nejlepší dojem na potencionálního kupujícího. Velmi důležité a zásadní je přesné nastavení tržní ceny.

"Druhá šance profesionálně oslovit klienta není. Většina z nás má ve svých nemovitostech uložené své největší finanční prostředky, proto se rozhodně vyplatí dát si čas s důkladnou přípravou, s kým nemovitost prodat a jak správně nastavit kupní cenu. Schopný obchodník dokáže získat z trhu tu nejvyšší kupní cenu a přizpůsobí spolupráci vzájemně dohodnutým podmínkám," upřesňuje Hana Rybková.

V některých případech může dobře nastavená cena přinést prodávajícímu dokonce vyšší částku, než s jakou původně počítal. "Zvažte, zda se zbytečně nepřipravit třeba „jen“ o 300 tis. Kč, které byste mohli získat navíc, pokud se necháte vést zkušeným a solidním obchodníkem, který umí v případě velkého zájmu vybrat mezi zájemci nejlepší nabídku a respektovat současně vaše přání," dodává Hana Rybková.

Při výběru realitního makléře je tedy důležité postupovat obezřetně a vybrat nejlépe toho, který v dané lokalitě působí dlouhodobě a má přehled o aktuální situaci na trhu s bydlením. Kromě správného nastavení nabídkové ceny je totiž také důležitá kvalitní prezentace, a to ať jde o profesionálně pořízené fotografie či video nebo 3D prohlídku nemovitosti. Chybu rozhodně neuděláte, kdy si vyberete makléře na doporučení již někoho, kdo s ním v minulosti spolupracoval a vše dopadlo na výbornou. První pokus je jen jeden, tak si nepromarněte svoji šanci na úspěch.

Zaujalo vás téma? Doporučujeme:

Proč bývá lepší využít služeb realitního makléře?Proč bývá lepší využít služeb realitního makléře?







Reference jsou pro makléře důležitou součástí prezentaceReference jsou pro makléře důležitou součástí prezentace








Svěřit prodej nemovitosti raději jedné, nebo více realitním kancelářím?Svěřit prodej nemovitosti raději jedné, nebo více realitním kancelářím?







Kde hledat specialisty pro transakce s nemovitostmi?Kde hledat specialisty pro transakce s nemovitostmi?







Stanovení tržní ceny pro dědické řízení. Pomůže vám realitní makléř?Stanovení tržní ceny pro dědické řízení. Pomůže vám realitní makléř?





 

Lucie Mazáčová

odebírat zprávy