5 tipů co udělat před nastěhováním do prvního bytu

5 tipů co udělat před nastěhováním do prvního bytu

29.10.2021 - Stěhovat se do prvního bytu je vzrušující, ale někdy i celkem náročná událost. V následujícím článku naleznete užitečné rady, které vám pomohou před samotným stěhováním vše nachystat tak, aby vše proběhlo hladce.

Před nastěhováním vymalujte. Mnohem lépe se maluje, dokud ještě nemusíte stěhovat nábytek. Pomocí barev můžete snadno vyjádřit svou kreativitu a přizpůsobit bydlení svému vkusu. Hraním s kontrastem světlých a tmavých barev můžete také například malou místnost opticky zvětšit nebo dlouhou místnost zkrátit. Zajímavý design na stěnách dokážou vytvořit samolepící tapety, kterých je na trhu nepřeberné množství.

Pokud se stěhujete do úplně nového bytu nezapomeňte předem zařídit veškeré organizační nezbytnosti, jako je například připojení k internetu. Dále si zjistěte, jak funguje svoz odpadu a zda se vám do výtahu, pokud v domě nějaký je, vejde nábytek, který potřebujete stěhovat, abyste nemuseli narychlo řešit, jak dostanete objemné kusy do čtvrtého patra. Vše je lepší zařídit s předstihem.

Po stěhování budete muset uklidit, je tedy nutné mít již v bytě vše, co k tomu budete potřebovat, včetně čistících prostředků, pytlů na odpad, smetáku, hader a dalších pomůcek. Neztratí se ani sada nářadí k přivrtání poliček, pověšení obrazů a dalším úpravám.

Všechny prostory pečlivě změřte. To vám pomůže při výběru nábytku. Nejdůležitějšími kousky, na kterých by se nemělo šetřit, je pohodlná postel a gauč. Pokud zařizujete i pracovnu, oceníte kvalitní kancelářskou židli. Ostatní nábytek je spíš otázkou vkusu, ale dobrý spánek a pohodlí při delším sezení je gró každého bydlení.

Ujistěte se, že máte i rezervní klíče od bytu a nejméně jedny si uložte buď u rodiny, přátel nebo spolehlivých sousedů. Až si nedej bože zabouchnete dveře, nebudete muset volat zámečníka.

Přejeme bezproblémové stěhování a vstřícné sousedy.

Zaujalo vás téma? Doporučujeme:

Kdo platí koncesionářské poplatky u nájemního bytu? Kdo platí koncesionářské poplatky u nájemního bytu?





Jak si najít ideální pronájem Jak si najít ideální pronájem





Psychologie barev. Jaký odstín interiéru je ideální právě pro vás? Psychologie barev. Jaký odstín interiéru je ideální právě pro vás?





5 tipů jak zvětšit malý byt 5 tipů jak zvětšit malý byt





Preference zájemců se mění. Roste zájem o byty s místností navíc Preference zájemců se mění. Roste zájem o byty s místností navíc




 

Kristýna Nešporová

odebírat zprávy