Reference jsou pro makléře důležitou součástí prezentace

Reference jsou pro makléře důležitou součástí prezentace

23.9.2021 - Vybíráte realitního makléře, kterému chcete svěřit prodej své nemovitosti? Zkoumejte, co již prodal a jak s ním byli klienti spokojeni. Dobré reference jsou pro každého makléře důležité. Ale špatnou vám samozřejmě žádný makléř neposkytne. Jak si ověřit, zda je makléř opravdu vhodnou osobou pro váš záměr?

Může se zdát, že stačí vybrat si velkou realitní kancelář, jejíž reklamu jste třeba právě teď zahlédli u dálničního sjezdu. Ale nestačí vybrat si realitní kancelář. Důležité je vybrat si vhodného realitního makléře. I samostatně pracující realitní makléř nebo neznámá malá realitní kancelář může mít velký tah na branku a vyvinout dostatek úsilí k realizaci kvalitního obchodu. Naopak, někdy realitní makléři "vyrostou" ve velkých agenturách a posléze si zvolí vlastní cestu, osamostatní se a založí si svoji vlastní kancelář. Dostatek zkušeností je podstatný. Ten by měl však makléř podložit také příslušnými referencemi z uzavřených obchodů.

Lze poznat dobrého makléře podle chování?
Zkrátka – i sňatkový podvodník se často vyznačuje kvalitním oblekem a dobrým chováním. U realitního makléře hledejte spíš jiné vlastnosti. První známkou kvality je, jak je na schůzku s vámi připraven. Určitě jste telefonicky nebo e-mailem probrali základní informace, které mají být předmětem budoucího obchodu. Makléř by měl přijít již na první na schůzku... Kompletní článek naleznete v aktuálním vydání realitního magazínu REALITYČECHY, který si můžete nyní BEZPLATNĚ STÁHNOUT.  

reference realitní makléř

Jindra Svitáková

odebírat zprávy