5 tipů jak zvětšit malý byt

5 tipů jak zvětšit malý byt

17.9.2021 - Máte malý byt a rádi byste ho zvětšili alespoň opticky, aby nepůsobil stísněným dojmem? Následujících pět tipů vám pomůže oklamat oči a místnost bude hned vizuálně prostornější!

Kouzlete s barvami
Pro zvětšení prostoru se hodí světlé barvy, například bílá, krémová nebo vanilková. Pokud je místnost nízká a potřebujete opticky zvýšit strop, musí být barva na stropě světlejší než barva na stěnách, nejlépe pak bílá. Také pomůže, pokud barvu na stěnách nenanesete až ke stropu, ale necháte nahoře bílý pruh.

Hrou s kontrastem mezi světlými a tmavými odstíny stěn můžete upravovat hloubku místnosti. Pokud je pokoj dlouhá nudle, opticky jej zkrátíte natřením zadní zdi tmavší barvou. Jde-li vám naopak o to pokoj prodloužit, pak musí být zadní stěna světlejší než zbytek pokoje. Podlaha i nábytek v malém prostoru by potom měly být taktéž světlé a opticky pomůže i lesklý povrch.

Vezměte si na pomoc vzory
Podélné pruhy opticky prodlouží místnost a svislé ji zase zvýší. Vždy takto dekorujte pouze jednu stěnu, aby byt nepůsobil psychedelickým dojmem. Stejný efekt jako svislé pruhy mohou mít i závěsy dlouhé až k zemi.

Hrajte si se světlem
Světlo vizuálně zvětšuje prostor. Okna by měla zůstat vzdušná, bez těžkých závěsů nebo vzorovaných záclon. Průhledná světlá záclona je v pořádku. Místnost opatřete i dostatečným umělým osvětlením. Kromě lustru umístěte v pokoji i lampy a bodová svítidla, která můžete použít večer nebo v případě, že místnost nemá dostatek přirozeného světla.

Vyznávejte minimalismus
Čím méně nábytku a ozdob do bytu dáte, tím bude vypadat větší. Výborným řešením je multifunkční nábytek, nejlépe ve světlých barvách. Vyberte si jen pár větších dekorací, například jeden velký obraz místo spousty fotek v rámečcích. Zbavte se také všech přebytečných věcí. Byt bude působit lehčím, vzdušnějším a čistším dojmem.

Zamilujte si pohled do zrcadla
Pokud šikovně umístíte velké zrcadlo, prostor se významně na pohled zvětší. Dávejte si jen pozor, aby na něj nedopadalo přímé sluneční světlo, které by nepříjemně oslňovalo vaše oči. 

5 tipů jak zvětšit malý byt

5 tipů jak zvětšit malý byt

5 tipů jak zvětšit malý byt

Zaujalo vás téma? Doporučujeme:

Jak vybrat ty správné barvy pro váš domov? Jak vybrat ty správné barvy pro váš domov?





Bydlení ve stylu Provence na vás dýchne útulnou atmosférou francouzského venkova Bydlení ve stylu Provence na vás dýchne útulnou atmosférou francouzského venkova





Psychologie barev. Jaký odstín interiéru je ideální právě pro vás? Psychologie barev. Jaký odstín interiéru je ideální právě pro vás?





Jak si stylově zařídit kuchyň v moderním duchu? Jak si stylově zařídit kuchyň v moderním duchu?







https://www.realitymorava.cz/realitni-zpravodaj/2169-jak-si-stylove-zaridit-kuchyn-v-modernim-duchu Jak vyzrát na módu v oblasti bydlení



 

Kristýna Nešporová

odebírat zprávy