Lidé touží po rekreačních nemovitostech. Zájem vzrostl o třetinu

Lidé touží po rekreačních nemovitostech. Zájem vzrostl o třetinu

12.3.2021 - Ač by se dalo očekávat, že v době koronavirové epidemie lidé nákup rekreační nemovitosti odloží, protože se nejedná o nejnutnější potřebu každodenního bydlení, s krizí naopak poptávka posílila. Pandemie totiž zkomplikovala cestování do zahraničí, a tak se lidé začali více poohlížet po klidném místě k odpočinku a trávení dovolené v tuzemsku.

U rekreačních nemovitostí se zvedá zájem vždy s přicházejícím jarem, kdy je hlavní sezóna prodejů. "Nyní pozorujeme zvýšenou poptávku oproti minulému roku zhruba o 30 %. Klienti si v době karanténních opatření už loni uvědomili, že potřebují mít svůj soukromý prostor, kde se mohou volně procházet na rozdíl třeba od malého bytu bez balkonu ve městě," říká výkonný ředitel Bidli reality Ondřej Mašín.

Největší poptávka patrná od jara do podzimu převládá nejen kvůli tomu, aby lidé rekreační nemovitost koupili a rovnou ji využívali, ale také aby měli možnost vidět kompletní okolí, zahradu a technický stav budovy, což u stavby v zimních měsících, zejména na horách, není vždy dobře možné.

Chat a chalup je na trhu málo
Nabídka oproti předchozím rokům ovšem klesá. Rekreačních objektů se aktuálně na trhu objevuje zhruba jen kolem devíti stovek, loni v létě to bylo ještě okolo… Kompletní článek naleznete v aktuálním vydání realitního magazínu REALITYČECHY, který si můžete nyní BEZPLATNĚ STÁHNOUT.

REALITYČECHY 2021 03

Lucie Mazáčová

odebírat zprávy