Jak se bydlí v loftových bytech?

Jak se bydlí v loftových bytech?

1.11.2016 - Byty typické rozlehlými místnostmi, velkými okny a mnohdy zvláštní akustikou, se v posledních letech těší oblibě. Ačkoliv se dříve jednalo spíše o nouzové řešení bydlení v opuštěných továrnách, postupem času loftové byty získaly nálepku luxusu.

Tento osobitý styl bydlení je vhodný pro všechny, kteří touží po originálním bydlení, ale také pro rodiny s dětmi. „V každém druhém rodinném domě najdete alespoň jedno patro a schodiště, které vede právě k ložnicím a pokojům pro děti. V případě loftů je tomu také tak a dají se uspořádat podle přání, aby měl každý dostatek svého soukromí,“ uvedl Karel Slavíček, ředitel společnosti Edifice Krejcárek.

Majitelé loftových bytů si chválí praktický otevřený prostor a dostatek světla, které poskytují velká okna. Někdy se právě velká okna mohou stát i nevýhodou. Nedostatek tepelné izolace je pro spoustu takových bytů bohužel také typický. Právě poplatky za energie se při tomto způsobu bydlení mohou šplhat výše, než je tomu u novostaveb. Je však nutno podotknout, že to již neplatí o všech loftových bytech.

Obliba těchto bytů je každým rokem vyšší, avšak nabídka nedokáže pokrýt poptávku a důsledkem je samozřejmě vyšší cena. "Podle našich zjištění, 15 % lidí, kteří jsou rozhodnutí pro koupi bytu, zvažují investici právě do loftového bydlení,“ upozorňuje Slavíček a dodává, že ze statistik Edifice Krejcárek vyplynulo, že 8 % zvažujících se nakonec pro tuto formu bydlení rozhodne.
 
Rozhodně platí, že investice do loftových bytů je dobrou investicí. Sice vznikají nové projekty a přestavby, avšak stále jich není dostatek a pokles poptávky se nijak nepředpokládá. Zejména ve městech je taková nemovitost i velmi poptávaná na pronájem.




Obr. zdroj: folhavitoria.com.br 

Lenka Doleželová

odebírat zprávy