Valašsko – ideální oblast pro pořízení rekreačního objektu

Valašsko – ideální oblast pro pořízení rekreačního objektu

6.11.2014 - Valašsko je oblast spojená s tradicemi, bohatou lidovou architekturou a nádhernou přírodou, která přímo vybízí k turistice a různým sportovním aktivitám. Není proto divu, že se jedná o velmi oblíbenou lokalitu. Zjistili jsme, jak vypadá současná poptávka po rekreačních objektech.

K této problematice se vyjádřil Kamil Martinka, majitel Reality Martinka. Současná poptávka na Valašsku je stabilní. Tato oblast je velmi žádaná, především u zájemců s trvalým pobytem v okolních regionech, např. na Ostravsku. Valašsko se tak pro ně přímo nabízí jako nejvhodnější varianta k pořízení chaty nebo chalupy.

"Ceny rekreačních objektů na Valašsku mírně rostou. Je to dáno konstantní zvýšenou poptávkou po tomto druhu nemovitostí, celkově lepší situací ohledně vývoje ekonomiky prezentovanou médii a dále výborným postavením Valašska v povědomí zájemců. Ti vnímají zdejší region jako místo s čistým životním prostředím, zasazené do kopcovité a lesnaté krajiny, kdy např. okres Vsetín patří mezi nejlesnatější okresy (přes 50 %) v České republice," dodává Kamil Martinka, majitel Reality Martinka.

Menší rekreační chaty s malým pozemkem lze pořídit od 250 000 korun. Větší chaty v dobrém stavu se prodávají v cenovém rozpětí od 800 000 korun do 1 500 000 korun. Zděnou chalupu nebo roubenku s pozemkem o výměře 1 000 metrů čtverečních a více lze koupit od 1 250 000 korun.

Roční období nemá na stanovení cen rekreačních staveb téměř žádný vliv. Sezónní je spíše poptávka, která je ovlivněna místními podmínkami, kdy v zimě může být horší dostupnost k objektům v hornatých oblastech. 

Markéta Szarowská

odebírat zprávy