Čechy lákají nemovitosti na Floridě

Čechy lákají nemovitosti na Floridě

7.3.2016 - Přestože realitní trh v České republice nabízí mnoho zajímavých možností, stále více Čechů investuje i daleko za hranicemi naší země. Velmi atraktivní jsou například nemovitosti v USA, obzvláště lákavý je stát Florida. Tato slunná destinace s příznivým klimatem, dlouhými plážemi, čistým oceánem a nádhernou přírodou je rájem nejen pro dovolenou. Lidé znalí situace v realitách ji vnímají i jako atraktivní místo pro investice do nemovitostí.

V současné době stále více Čechů poptává vily či bytové jednotky jak v nově budovaných resortech, tak i na pobřeží. Pořízením takovéto investiční nemovitosti získávají současně i základnu pro dovolenou. "Jsou zde opravdu nepřeberné možnosti pro odpočinek v nádherném prostředí i aktivní trávení volného času. Florida je domovinou golfu s obrovským počtem kvalitních hřišť všech kategorií, na území státu jsou vyhlášené tenisové akademie, dají se zde provozovat všechny myslitelné vodní sporty, je zde potenciál pro turistiku, cyklistiku a mnohé další aktivity. Sídlí zde rovněž i několik významných týmů profesionálních sportovních soutěží, pro Čechy asi nyní nejznámější hokejoví Florida Panthers s Jaromírem Jágrem, basketbalový tým Miami Heats a další organizace," uvádí Aleš Hranoš, výkonný ředitel společnosti Sunshine Real Estate.

Florida patří mezi státy s nejlepším servisem v realitní oblasti na světě. Majitelé tak mohou využít služeb společností, které se o jejich nemovitost v době jejich nepřítomnosti postarají. Většina majitelů nemovitostí tyto během své nepřítomnosti pronajímá a příjmem z nájmu tak hradí nezbytné náklady na provoz a údržbu, ale současně zajímavým procentem ročního výnosu svoji investici zhodnocuje.

Některé zájemce o bydlení na Floridě mohou odrazovat předsudky o složitosti nákupu nemovitostí v zahraničí. Tyto úvahy jsou však zbytečné. "Nákup nemovitosti na Floridě může být překvapivě snadný, pokud se člověk vydá tou správnou cestou. Pro občany Evropské unie v současné době neexistují právní překážky či omezení při nákupu nemovitosti na Floridě. Občané České republiky mohou kupovat nemovitosti v USA přímo do osobního vlastnictví. Lze investovat i do komerčního objektu, s tím je pak spojena možnost získání tzv. investorského víza," vysvětluje Aleš Hranoš.

Zatímco v případě pořizování bydlení v České republice většina obyvatel řeší financování úvěrem, v případě koupě reality na Floridě ze strany českých zájemců převažují jednoznačně nákupy hotovostní. Z principu si nemovitosti tohoto typu kupují klienti, kteří mají již vyřešeny tzv. základní lidské potřeby a hledají vhodný prostor pro smysluplné investice.

Závěrem lze tedy shrnout, že Češi v nemovitostech na Floridě vidí nejen velký a hlavně stabilní investiční potenciál, ale také možnost získání opěrného bodu pro rodinnou dovolenou v turisticky atraktivní lokalitě. Většina nemovitostí se nachází přímo v komplexech, které nabízejí veškeré služby a potřebný komfort.  Současně vynaložené prostředky na pořízení takové nemovitosti neztrácejí na hodnotě, naopak se zhodnocují v čase společně s příjmy z pronájmu.

Lenka Doleželová

odebírat zprávy