Rychlý prodej nemovitosti? Řešením může být investiční fond

21.9.2015 - Prodej nemovitosti je vždy procesem, při kterém je potřeba důkladně zvážit každé rozhodnutí. V samotném počátku si musí majitel nemovitosti zvolit způsob prodeje. Vybírat může z nabídky služeb realitních kanceláří, zkusit prodej svépomocí či zvolit rychlý odkup nemovitosti investičním fondem.

Právě odkup nemovitosti investičními fondy je na realitním trhu méně známým prostředkem, jak rychle získat prostředky z nabízené reality. Investiční fond musí vlastník nemovitosti vybírat stejně obezřetně jako například realitní kancelář. Odměnou mu může být rychlý prodej bez vyplacení provize realitní kanceláři.

Okamžitý odkup nemovitosti investičními fondy je vhodný především pro vlastníky majetku, který je zatížen exekucí nebo zástavou. Kupující nemají k takovým obchodům velkou důvěru a znemožňuje jim využít možnosti financování hypotékou. Najít vhodného zájemce je tedy problém. "V popsaných případech je pro klienta výhodné prodat svou nemovitost kupujícímu představující investiční fond - je to kupující platící ihned a celá transakce je pod dohledem České národní banky, čímž získává prodávající jistotu, že o své prostředky nepřijde," řekl obchodní ředitel RK Sting Michal Kresta.

Investiční fond disponuje nemovitostmi, které následně pronajímá. Většinou se jedná o kancelářské budovy a byty. Některé nemovitosti jsou však nakoupeny již se záměrem následného prodeje. "Od založení fondu jsme zobchodovali více než 850 nemovitostí v celkové hodnotě přesahující miliardu korun. Klienti stále častěji upřednostňují spolupráci s odborníky a transparentními partnery, takže zájem klientů o prodej do fondu roste," dodal Tomáš Kedzior.

Vlastník nemovitosti musí často podstoupit zdlouhavý proces, aby dosáhl zdárného prodeje. Pro majitele, kteří potřebují svou nemovitost prodat rychle, může být okamžitý odkup investičním fondem nejjednodušší variantou prodeje.

Lenka Doleželová

Copyright © 2005-2024 EuroNet Media s.r.o. Desktop