Dá se pořídit rodinný dům ve Strašnicích za 5,5 milionu korun?

12.1.2015 - V posledních dnech se v médiích začaly množit informace o výjimečných podmínkách koupě nemovitostí v pražských Strašnicích. Zaměřili jsme se tedy na reálné nabídkové ceny rodinných domů v této lokalitě, abychom vyvrátili/potvrdili případné spekulace.

Podíváme-li se na aktuální výběr rodinných domů v pražských Strašnicích a nejbližším okolí (prezentováno na realitním portálu realitycechy.cz), zjistíme, že mezi nejlevnější objekty patří řadový rodinný dům v ulici Solidarity se třemi pokoji, kuchyní a sociálním zařízením. Obytná plocha činí 100 m2 a tutéž rozlohu zabírá zahrada. Jedná se o menší rodinný dům, jehož nabídková cena je 6 900 000 Kč.

Pokud hledáte prostornější bydlení, můžete zvolit 1,5 km vzdálenou vilu 6+3 v ulici Šibřinská s užitnou plochou 380 m2 a zahradou. V domě se nachází 3 bytové jednotky dispozice 2+1. K pořízení této nemovitosti budete potřebovat 8 320 000 Kč.

Jestli toužíte po ještě větší vile, můžete sáhnout po rodinném domě 9+1 v ulici Nad Třebešínem. K dispozici budete mít nejen dostatek místa, ale také zahradu a o něco málo lepší dostupnost do centra města. Dům je situován v klidné části Prahy 10. Připravit si ovšem budete muset 12 900 000 Kč.

Nemovitostí je na výběr mnohem víc. Snažili jsme se však vybrat takové objekty, u nichž je předpokládána rekonstrukce, aby bylo porovnání co nejobjektivnější. Pokud se zajímáte o bydlení v městské části Praha 10, počítejte s tím, že na pořízení rodinného domu vám 5,5 milionu bude sotva stačit. Pod tuto hranici totiž aktuálně žádnou vilu v nabídkách realitních kanceláří na portálu realitycechy.cz nenajdete.

Další variantou by mohla být výstavba nového domu. Pokud byste si chtěli pořídit pozemek o výměře 750 m2 např. v ulici U krbu, dle aktuální cenové mapy za něj zaplatíte 5 563 200 Kč. Ani v tomto případě nebudete tedy bydlet tak výhodně jako hradní kancelář.

Rodinný dům Strašnice

Lucie Mazáčová

Copyright © 2005-2024 EuroNet Media s.r.o. Desktop