Známe vítěze prestižní soutěže Best Of Realty 2014

Známe vítěze prestižní soutěže Best Of Realty 2014

6.11.2014 - Ze slavnostního galavečera, na kterém byly vyhlášeny výsledky 16. ročníku renomované soutěže "Nejlepší z realit – Best of Realty", si nejvyšší ocenění v nejsilněji zastoupené kategorii rezidenčních projektů odnesl energeticky pasivní projekt Vila Na Výsluní od developerské společnosti JRD. Porota ocenila excelentní interpretací elegantního a pohodlného bydlení v tradiční vilové části pražských Strašnic.

V kategorii rezidenčních projektů osmičlenná odborná porota posuzovala celkem 16 přihlášených projektů podle výběru lokality, urbanistického a architektonického řešení, kvality realizace a úspěšnosti na realitním trhu. Luxusní komorní projekt Vila Na Výsluní porotu zaujal excelentní interpretací elegantního a pohodlného bydlení. Pětipodlažní dům se 16 bytovými jednotkami je citlivě zasazený do zahrady původní vily z 30. let minulého století ve vyhledávané lokalitě pražských Strašnic. Není náhodou, že se právě na Praze 10 nachází vily od významných pražských architektů Jana Kotěry, Josefa Gočára či Františka Libry. I projekt společnosti JRD se proto záměrně svou architekturou z dílny Podlipný Sladký Architekti odkazuje k době, kdy funkce estetická a užitná tvořily jeden harmonický celek. Odborná porota ocenila i komerční úspěch projektu. Zkolaudován byl letos v červnu a aktuálně v něm zůstává poslední, již rezervovaný byt. Brzy tak bude mít svého nového majitele a projekt bude vyprodán.

Prestižní ocenění převzal na slavnostním galavečeru majitel developerské společnosti JRD Jan Řežáb. "Úspěch našeho projektu v tuzemské nejprestižnější realitní soutěži je pro nás velmi cenný. Utvrzuje nás v názoru, že kvalitní pasivní environmentálně šetrná výstavba má v Česku své místo. Je také důkazem, že kvalitní úsporný projekt může dobře vypadat a má svou architektonickou hodnotu," říká Jan Řežáb. A jeho slova potvrzuje i dílčí úspěch druhého projektu společnosti JRD – Ecocity Malešice. Ten se v soutěži ve stejné kategorii prosadil do nejužšího finále, v němž zůstal těsně pod stupni vítězů a obsadil 4. místo.

Lucie Mazáčová

odebírat zprávy