Ocenění Stavba roku 2014 získala Galerie Šantovka

Ocenění Stavba roku 2014 získala Galerie Šantovka

10.10.2014 - Ve 22. ročníku vysoce prestižní soutěže pořádané Nadací pro rozvoj architektury a stavitelství získalo obchodně společenské centrum Galerie Šantovka ocenění Stavba roku 2014. Titul je udělen za vytvoření nového městského obchodního bloku se zřetelem k urbanistickým zásahům do městské infrastruktury.

"Velmi nás těší, že se nám podařilo získat další ocenění udělené odborníky. Pro nás to znamená, že idea vytvořit obchodně společenské centrum a novou moderní čtvrť v blízkosti historického centra, namísto bývalé chemické továrny, byla smysluplná a lidé, kteří na projektu pracovali, svoji práci skvěle odvedli. Ocenění samozřejmě patří i architektům - londýnskému ateliéru Benoy a českému Atelieru 8000, kteří náš původní záměr dovedli k dokonalosti," říká k ocenění Stavba roku 2014 jednatel společnosti Galerie Šantovka Luděk Schmidt. Odborná porota vybírala ty nejlepší z 58 přihlášených staveb z celé republiky. Nominované projekty posuzovala například podle kvality investičního záměru a účelnosti stavby nebo jejího začlenění do okolí. Porota hodnotila i architektonickou kvalitu, inovativnost konstrukcí, kvalitu stavebního a řemeslného zpracování, přijetí stavby veřejností a další kritéria.

Soutěž, kterou organizuje Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství jako nadační program, za účasti Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, Svazu podnikatelů ve stavebnictví v ČR a České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, vyvrcholila vyhlášením vítězů ve Valdštejnském paláci – v sídle Senátu ČR. Slavnostního večera 9. října se zúčastnila řada významných developerů, investorů, architektů a dalších odborníků z oboru výstavby, kultury a realit.

Galerie Šantovka získala už krátce po svém otevření dvě významná ocenění. Prestižní časopis CIJ Journal jí udělil první místo v kategorii Best Shopping Centre Development. V soutěži Nejlepší z Realit 2013 - Best of Realty, v kategorii obchodních center, získala Galerie Šantovka druhé místo.

Lucie Mazáčová

odebírat zprávy