Realitní zákon: Veřejnost chce zpřísnit podmínky. Co konkrétně?

Realitní zákon: Veřejnost chce zpřísnit podmínky. Co konkrétně?

22.10.2014 - Neustále se opakující problémy s činností některých poskytovatelů realitních služeb vedly Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) k zahájení přípravy legislativních změn, kterému předcházela analýza současné situace realitní branže. Ta zahrnovala i závěry pro případné legislativní úpravy, díky nimž by se měla zvýšit ochrana spotřebitele a jeho důvěra v realitní zprostředkovatele.

Vývoj veškerých příprav ovlivnilo předčasné ukončení mandátu vlády Petra Nečase v polovině roku 2013, včetně přechodné vlády Jiřího Rusnoka. Ta se zaměřila na aktuální rozhodnutí, což v důsledku blížící se účinnosti nového občanského zákoníku veškeré kroky zpomalilo. Až 12. března 2014 byly věcný záměr zákona o realitním podnikání a samotný návrh zákona zařazeny do Výhledu legislativních prací vlády, a to na období 2015 – 2017. Tím odstartoval standardní legislativní postup.

Jak vypadá harmonogram celého procesu?
Jednotlivé kroky jsou rozfázovány od druhého čtvrtletí roku 2014 do... Kompletní článek naleznete v aktuálním vydání našeho realitního magazínu, který si můžete nyní zde bezplatně přečíst.

REALITY ĆECHY říjen 2014

Hana Muchová

odebírat zprávy