Jak je to s realitami na Floridě? Roste o ně zájem!

Jak je to s realitami na Floridě? Roste o ně zájem!

15.7.2014 - Český klient hledá destinace, kam si může zaletět zejména v zimních měsících, kdy je v České republice nepěkné počasí. A právě to Florida nabízí, je zde celoročně léto. Jedná se o typickou americkou oblast, která je primárně určena k dovoleným - celý stát představuje v podstatě turistickou zónu.

Podle údajů z roku 2013 tam žije více než 19,5 milionů obyvatel, což je o 4 % více než v roce 2010. Hustota zalidnění je podobná tuzemské, v porovnání s jinými státy USA je však vyšší. Lidé se soustřeďují do metropolitních oblastí, mezi pět největších patří Miami (5,6 mil. obyvatel), Tampa Bay (2,8 mil. obyvatel), Orlando (2,1 mil. obyvatel), Jacksonville (1,3 mil. obyvatel), North Port-Bradenton (700 tis. obyvatel).

Jan Píbil, jednatel společnosti ComSTAR Prague, která se zabývá mj. prodejem floridských nemovitostí, nám přiblížil tamní realitní prostředí: "Ekonomická krize zasáhla trh s nemovitostmi ve většině států vyspělého světa, během loňského roku se však realitní trh na Floridě začal znovu těšit oblibě. Ceny objektů začaly stoupat, meziročně až o 9 %. Kromě domácí poptávky roste zájem zejména zahraničních subjektů. Ti na Floridě vidí velký investiční potenciál."

Kompletní článek naleznete v aktuálním vydání našeho realitního magazínu, který si můžete nyní zde bezplatně přečíst.

reality čechy 2014 07

Hana Muchová

odebírat zprávy